Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ψαρόσουπα

Υλικά:

700 γραμ. μπακαλιαράκια ή ψάρια για σούπα
2 – 3 μέτριες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
1 φλυτζάνι τσαγιού σέλινο χοντροκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι


Αυγολέμονο:
2 αυγά
1 ½  λεμόνι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα ψάρια μας σε αλατισμένο νερό. Όταν βράσουν, τα βγάζουμε σ’ ένα μπωλ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στραγγίζουμε το ζουμί και το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα μας που έχουμε ξεπλένει καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι μας χοντροκομμένο με το μαχαίρι, τις πατάτες σε μικρούς κύβους, τα καρότα σε ροδέλες και το σέλινο χοντροκομμένο.

Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα, 10 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Αυγολέμονο:
Στύβουμε τα λεμόνια μας. 
Σ’ ένα καθαρό μπωλ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Μ’ ένα πιρούνι χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. 

Προσθέτουμε τους κρόκους ενώ συνεχίζουμε να «χτυπάμε» μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας. 

Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και στο τέλος μερικές κουτάλες ζωμό από τη σούπα μας, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα μας και ανακατεύουμε διαρκώς για 1 λεπτό. 

Αφήνουμε τη σούπα μας για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά:
·         Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι γλασσέ (καθαρισμένο και πλυμένο) 10 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά
·         Μπορούμε να σερβίρουμε τη σούπα μας μόνο με λεμόνι, χωρίς αυγολέμονο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου