Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΓΙΑΤΙ "ΣΕΝΤΟΥΚΙ"...... Γιατί αυτό το blog έγινε από αγάπη για την ελληνική κουζίνα με μνήμες από την παιδική μου ηλικία και την προσπάθεια να απαντηθεί το αιώνιο ερώτημα που θυμάμαι από τα χρόνια της μαμάς μου:

 "τι βάζω σ' αυτή τη ριμάδα την κατσαρόλα σήμερα;"

Η "κατσαρόλα" μάς απασχολεί όλες καθημερινά! 
Όμως, αυτή τη σπαζοκεφαλιά, μπορούμε να τη μετατρέψουμε σε διασκέδαση για ολόκληρη την οικογένεια! 
Ακόμα και όσες φίλες ή φίλοι πορεύονται μόνοι στην … κουζίνα, το μαγείρεμα μπορεί να γίνει μια ευχάριστη ασχολία κι ένας μοναδικός τρόπος να τρώμε και να ζούμε υγιεινά!!

Κι αν σε παραξενεύει ο τίτλος, πολύ απλά θα σου πω πως στο Σεντούκι οι παλιοί φύλαγαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν με υλική ή συναισθηματική αξία, για να το κληροδοτήσουν στην επόμενη γενιά, στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους!

Στην περίπτωσή μας το «Σεντούκι» είναι γεμάτο γεύσεις, αγάπη, φροντίδα κι έναν τελείως διαφορετικό τρόπο να μοιράζεσαι τις αξίες για μια καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή με τους αγαπημένους σου!!

Η Γιαγιά άφησε πολλές – πολλές συνταγές απλές και νόστιμες φτιαγμένες με αγνά υλικά, μοιράστηκε μαζί μου τις αξίες της οικογένειας, του μεσημεριανού και του Κυριακάτικου τραπεζιού, την αγάπη της για τη φροντίδα του σπιτιού και του κήπου με όλα τα υπέροχα φρούτα και λαχανικά που μας δίνει η φύση, ήθη και έθιμα τις περιόδους των γιορτών, τη χαρά της προετοιμασίας για την υποδοχή συγγενών και φίλων… Αξία ανεκτίμητη!! Αυτό το blog μπορεί να γίνει και για σένα ένας χρήσιμος οδηγός μέσα από το «ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ», τις προτάσεις για όσους εργάζονται, tips και μικρά μυστικά για την κουζίνα, όμορφες αποδράσεις σε τόπους της Ελλάδας γεμάτους γαστρονομικούς θησαυρούς!!

Ανακάλυψέ το βήμα βήμα!! Θα σε αποζημιώσει…  


Σου εύχομαι καλή περιήγηση στις σελίδες του blog. 


Αναστασία Καδρέβη
Greek Culinary Blogger
sentouki.tis.giagias@gmail.com
+30 690 7747 022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου