300 γραμ. κιμάς
μοσχαρίσιος
2 μέτρια πράσα
3 φρέσκα
κρεμμυδάκια
2 κουταλιές
σούπας μαϊντανό
150 γραμ. τυρί
φέτα (προαιρετικά)
Αλάτι – πιπέρι
½ φλυτζάνι του
τσαγιού ελαιόλαδο
Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια
τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό όσο
χρειαστεί για να ζυμώσουμε
1 αυγό
1 φλυτζανάκι
του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και
ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε
Τα τσιγαρίζουμε
στο λάδι μαζί με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφού μαραθούν
προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας.
προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Προσθέτουμε αλάτι,
πιπέρι κι ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νεράκι.
Προσθέτουμε τη φέτα μας τριμμένη με το χέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νεράκι.
Προσθέτουμε τη φέτα μας τριμμένη με το χέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη
ζύμη και «ανοίγουμε» το πρώτο φύλλο.
Λαδώνουμε το
ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο μας.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
Συνεχίζουμε με
το δεύτερο φύλλο, το στρώνουμε προσεκτικά πάνω από τη γέμιση και φροντίζουμε να
σκεπάσει καλά το ταψί μας.
Με τα δάχτυλα ενώνουμε τη ζύμη γύρω γύρω στο ταψί μας.
Με τα δάχτυλα ενώνουμε τη ζύμη γύρω γύρω στο ταψί μας.
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 έως 45 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια που ψήνετε η πίτα μας, δεν ανοίγουμε το φούρνο. Μόνο στα τελευταία 5 λεπτά μπορούμε να ελέγξουμε εάν έχει ψηθεί καλά και από την κάτω μεριά και μετά τη βγάζουμε από τον φούρνο.
Κατά τη διάρκεια που ψήνετε η πίτα μας, δεν ανοίγουμε το φούρνο. Μόνο στα τελευταία 5 λεπτά μπορούμε να ελέγξουμε εάν έχει ψηθεί καλά και από την κάτω μεριά και μετά τη βγάζουμε από τον φούρνο.
Μικρά μυστικά:
·
Μπορούμε
να κάνουμε την πίτα μας και με έτοιμο χωριάτικο φύλλο ή φύλλο σφολιάτας για
πίτες. Σ’ αυτή την περίπτωση, στρώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και δεν
χρησιμοποιούμε λάδι παρά μόνο μερικές σταγόνες στο πάνω φύλλο της πίτας
·
Με
αυτή τη ζύμη η πίτα μας παραμένει αφράτη και «τριφτή» για 2 – 3 μέρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου