Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά:

1 κιλό καλαμαράκια μικρό ή μεσαίο μέγεθος
1 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι γλασσέ
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο κρεμμύδι
Αλάτι – πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 ½ λεμόνι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια μας, τα πλένουμε και χωρίζουμε στην άκρη τα πλοκάμια. Αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.

Κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε στον τρίφτη ή ψιλοκόβουμε το ξερό
κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί στο τηγάνι με ½ φλυτζάνι λάδι.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, τον άνηθο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού ή με 1 φλυτζανάκι του καφέ λευκό κρασί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι μας πλυμένο, 1 ½ φλυτζανάκι του καφέ νερό και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.

Τραβάμε το τηγάνι μας από τη φωτιά, γεμίζουμε με ένα κουταλάκι κάθε καλαμαράκι μέχρι τη μέση και τα τοποθετούμε στη σειρά σε μια φαρδιά κατσαρόλα. 

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, φέτες λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας μας, σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. 
Εάν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα μας για άλλα 20 λεπτά να φουσκώσει καλά το ρύζι.

Μικρά μυστικά:
·         Είναι τέλεια ζεστά ή κρύα
·         Εάν μας περισσέψει γέμιση, μπορούμε να τη βάλουμε στο πλάι
·         Όταν τα σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε λεμόνι, ανάλογα με το γούστο μας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου