1 ποτήρι
φασόλια ξερά μέτρια
2 κρεμμύδια
4 κουταλιές της
σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι
γλυκού ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι
Πάπρικα
Λεμόνι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και
μουσκεύουμε τα φασόλια μας από το προηγούμενο βράδυ.
Ξεπλένουμε και τα
βάζουμε με τη ζάχαρη να βράσουν καλά σε μέτρια φωτιά.
Είναι έτοιμα
όταν έχουν «σκάσει». Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 5
λεπτά.
Τα στραγγίζουμε
και τα βάζουμε όπως είναι ζεστά, σ’ ένα μπωλ.
Ψιλοκόβουμε και
προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και πιπέρι.
Προσθέτουμε το
χυμό του λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε με
κουτάλι να ενωθούν τα υλικά μας. Αφήνουμε για 15 – 20 λεπτά να πάρουν γεύση.
Όταν
σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον κρεμμύδι ή μαϊντανό.
Συμπληρώνουμε
λεμόνι και λάδι. Πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Μικρά μυστικά:
·
Τέλειος
μεζές για ουζάκι ή συνοδευτική σαλάτα με κρέας ή ψάρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου