6 – 8 κουταλιές
της σούπας τραχανά
1 κουταλιά της σούπας
βούτυρο (μαργαρίνη)
½ φλυτζάνι του
τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την
κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά με 4 ποτήρια νερό, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και
τον τραχανά.
Ανακατεύουμε κατά
διαστήματα.
Όταν αρχίζει να βράζει ανακατεύουμε πιο συχνά για να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε
αλάτι και πιπέρι.
Προσοχή, όταν
ξεκινήσει ο βρασμός, ο τραχανάς φουσκώνει.
Από τη στιγμή
που θα αρχίσει να βράζει σε 5 με 7 λεπτά είναι έτοιμος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά
και αφήνουμε 15 λεπτά να χυλώσει.
Μικρά μυστικά:
·
Τραχανά
μπορούμε να διαλέξουμε γλυκό ή ξινό
·
Ανάλογα
με τη συνταγή και τον τρόπο που παρασκευάζεται, βράζει και χυλώνει σε
διαφορετικούς χρόνους
·
Πολύ
θρεπτικό φαγητό για μικρά παιδιά. Μία γευστική παραλλαγή γίνεται σούπα με
κοτόπουλο
·
Όταν
τον σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε λεμόνι και τριμμένη φέτα
·
Μπορούμε
να τον κάνουμε κόκκινο προσθέτοντας σάλτσα
·
Υπάρχουν
πολλά παραδοσιακά προϊόντα που μοιάζουν με τον τραχανά, αλλά είναι φτιαγμένα με
διαφορετικό τρόπο, ή υλικά. Ένα τέτοιο είναι ο κρητικός
χόντρος που είναι γευστικά υπέροχος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου