Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μακαρόνια με κιμά

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι)
Αλάτι
Βούτυρο ή ελαιόλαδο

Για τον κιμά:
750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
Αλάτι – πιπέρι
Μαϊντανό
2 μέτριες ώριμες ντομάτες ή σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλλα
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Για τα μακαρόνια:
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και λαδώνουμε με βούτυρο ή ελαιόλαδο.

Για τον κιμά:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρο, το ξύλο της κανέλλας, τον μαϊντανό, πιπέρι, εάν έχουμε επιλέξει τα επιπλέον λαχανικά (πιπεριά, μελιτζάνα) και σωτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «τραβήξουν» τα υγρά.

Αφαιρούμε το σκόρδο και την κανέλα πριν το σερβίρισμα.

Όταν σερβίρουμε μπορούμε να διαλέξουμε τριμμένο τυρί για το τελείωμα (κεφαλοτύρι, ξερή μυζήθρα Κρήτης, παρμεζάνα, κασέρι Ελασσόνας, κασέρι Τρικαλινό)

Μικρά μυστικά:
·         Εναλλακτικά μπορούμε όταν τσιγαρίζουμε τον κιμά, να προσθέσουμε 1 πράσινη πιπεριά και ½ μελιτζάνα ψιλοκομμένες
·         Στον κιμά μας ταιριάζουν πολύ τα φρέσκα μανιτάρια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου