Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαρμελάδα Κεράσι

Υλικά:

3 κιλά κεράσια
3 κιλά ζάχαρη
1 βανίλια
½ κουταλάκι γλυκού ξινό
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κεράσια, και τα βράζουμε όπως είναι με τα κουκούτσια στην κατσαρόλα μας με μισό ποτήρι νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν (περίπου 20 – 25 λεπτά). 


Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. 

Στη συνέχεια, τα περνάμε από το τρυπητό, πιέζουμε με το χέρι ώστε να πάρουμε τον χυλό και να απομακρύνουμε κοτσάνια, κουκούτσια και φλούδες. 

Βάζουμε στην κατσαρόλα τον χυλό, τη ζάχαρη, βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συχνά. 

Όταν η μαρμελάδα μας «δέσει» προσθέτουμε τη βανίλια, το ξινό και τη γλυκόζη. Σε 5 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να κρυώσει καλά πριν τη βάλουμε στα βάζα.

Μικρά μυστικά:
·         Η αναλογία είναι 1 προς 1 (1 κ. φρούτο – 1 κ. ζάχαρη). Εάν δεν την τηρήσετε, θα πάρετε λιγότερη ποσότητα μαρμελάδας, επειδή θα εξατμιστούν τα υγρά μέχρι να φτάσει στο σημείο να «δέσει»
·         Κατά τη διάρκεια του βρασμού, αφαιρούμε μ’ ένα κουτάλι τον «αφρό» που σχηματίζετε
·         Τέλεια πρόταση για πρωινό, σε παγωτά, με γιαούρτι, σε τάρτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου