Υλικά:
3 κιλά ώριμες
ντομάτες
Αλάτι – πιπέρι
1 κουταλάκι
γλυκού ζάχαρη
½ φλυτζάνι
τσαγιού ελαιόλαδο
4 – 5 βάζα του
μισού κιλού με καινούρια καπάκια
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις
ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε την τριμμένη ντομάτα στην
κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Πριν σωθούν τελείως τα υγρά της
ντομάτας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και προαιρετικά
μυρωδικά, ανάλογα με το γούστο μας. Όταν «τραβήξει» και τα υπόλοιπα υγρά,
γεμίζουμε τα βάζα μας, τα κλείνουμε καλά με καινούρια καπάκια, τα γυρίζουμε
ανάποδα και τα τοποθετούμε σ’ ένα ασφαλές μέρος στην κουζίνα μας. Περιμένουμε
να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε!
Μικρά μυστικά:
·
Μπορούμε
να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος ντομάτας θέλουμε. Οι λεγόμενες «βιομηχανικές»
είναι ειδικές για σάλτσα, με λιγότερα σπόρια, πιο γλυκιές κι έχουν λιγότερα
υγρά από αυτές που χρησιμοποιούμε για σαλάτα.
·
Προαιρετικά
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μυρωδικά όπως βασιλικό ή ρίγανη
·
Αφού
ανοίξουμε ένα βάζο για να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα μας, αυτή που μένει τη
συντηρούμε στο ψυγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου