Υλικά:
3 κιλά μήλα
3 κιλά ζάχαρη
2 ξυλάκια
κανέλας
3 βανίλιες
½ κουταλάκι
γλυκού ξινό
2 κουτ. γλ.
χυμό λεμονιού
2 κουταλιές
σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε ένα
φλυτζανάκι του καφέ νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε
συχνά για να μην κολλήσουν τα φρούτα μας.
Για να μη
μείνουν μεγάλα κομμάτια μήλου, πολτοποιούμε ελαφρώς τα φρούτα μας με μίξερ
χειρός (πολτοποιητή χειρός). Προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλας.
Μετά από 20
λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά.
Όταν η
μαρμελάδα μας «δέσει» προσθέτουμε τη βανίλια, το ξινό, το λεμόνι και τη
γλυκόζη.
Σε 5 λεπτά
κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη
μαρμελάδα μας να κρυώσει καλά πριν τη βάλουμε στα βάζα.
Μικρά μυστικά:
·
Η
αναλογία είναι 1 προς 1 (1 κ. φρούτο – 1 κ. ζάχαρη). Εάν δεν την τηρήσετε, θα
πάρετε λιγότερη ποσότητα μαρμελάδας, επειδή θα εξατμιστούν τα υγρά μέχρι να
φτάσει στο σημείο να «δέσει»
·
Τέλεια
πρόταση για πρωινό, σε παγωτά, με γιαούρτι, σε τάρτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου