Υλικά:
1 κιλό λεμόνια
(χωρίς τη φλούδα)
2 φέτες ανανά
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
1/3 κουταλάκι
γλυκού ξινό
1 κουταλιά
σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα
λεμόνια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Κάνουμε το ίδιο με τις φέτες ανανά.
Ρίχνουμε
τα υλικά μας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό και
βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε
συχνά για να μην κολλήσουν.
Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Κατά
διαστήματα, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια.
Όταν η μαρμελάδα
μας «δέσει» προσθέτουμε τη βανίλια, το ξινό και τη γλυκόζη.
Σε 5 λεπτά
κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη
μαρμελάδα μας να κρυώσει καλά πριν τη βάλουμε στα βάζα.
Μικρά μυστικά:
·
Η
αναλογία είναι 1 προς 1 (1 κ. φρούτο – 1 κ. ζάχαρη). Εάν δεν την τηρήσετε, θα
πάρετε λιγότερη ποσότητα μαρμελάδας, επειδή θα εξατμιστούν τα υγρά μέχρι να
φτάσει στο σημείο να «δέσει»
·
Τέλεια
πρόταση για πρωινό, σε παγωτά, με γιαούρτι, σε τάρτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου