Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαρμελάδα καρότο


Υλικά:
1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
½ κουταλάκι γλυκού ξινό
2 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καρότα μας.

Τα τρίβουμε στον τρίφτη από την πλευρά με τα ψιλά δόντια.


Βάζουμε το τριμμένο καρότο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.

Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά.

Όταν η μαρμελάδα μας «δέσει» προσθέτουμε τη βανίλια, το ξινό, το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη.

Σε 5 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να κρυώσει καλά πριν τη βάλουμε στα βάζα.

Μικρά μυστικά:
·         Η αναλογία είναι 1 προς 1 (1 κ. φρούτο – 1 κ. ζάχαρη). Εάν δεν την τηρήσετε, θα πάρετε λιγότερη ποσότητα μαρμελάδας, επειδή θα εξατμιστούν τα υγρά μέχρι να φτάσει στο σημείο να «δέσει»
·         Προσέχουμε να πετύχουμε το σωστό σημείο βρασμού. Εάν «δέσουμε» παραπάνω απ’ όσο πρέπει τη μαρμελάδα μας, θα ζαχαρώσει. Σημ.: πήγαινε στα «Μικρά μυστικά» για να δεις πώς αντιμετωπίζουμε τα γλυκά και τις μαρμελάδες μας όταν ζαχαρώνουν
·         Τέλεια πρόταση για πρωινό, σε παγωτά, με γιαούρτι, σε τάρτες






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου