Υλικά:
2 ½ κιλά μήλα
1 κιλό βανίλιες
3 κιλά ζάχαρη
2 βανίλιες
½ κουταλάκι
γλυκού ξινό
2 κουτ. γλ. χυμό
λεμόνι
2 κουταλιές
σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, κόβουμε
σε μικρά κομματάκια τα μήλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μας.
Καθαρίζουμε και
περνάμε από το multy
τις βανίλιες.
Προσθέτουμε τον
πολτό στην κατσαρόλα, μαζί με τα μήλα.
Προσθέτουμε ένα
φλυτζανάκι του καφέ νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μετά από 20
λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά.
Όταν η
μαρμελάδα μας «δέσει» προσθέτουμε τη βανίλια, το ξινό, το λεμόνι και τη
γλυκόζη.
Σε 5 λεπτά
κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη
μαρμελάδα μας να κρυώσει καλά πριν τη βάλουμε στα βάζα.
Μικρά μυστικά:
·
Τέλεια
πρόταση για πρωινό, σε παγωτά, με γιαούρτι, σε τάρτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου