Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Χοιρινό με πράσα

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό με κόκκαλο σε μερίδες
1 κιλό πράσα
3 ώριμες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας

½ κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
Αλάτι – πιπέρι
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι μας στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρέας. 
Το γυρίζουμε δύο – τρεις φορές να τσιγαριστεί. 

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά. 
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό ακόμη για να βράσει και να μαλακώσει καλά.

Όταν σωθεί το νερό και μείνει το κρέας μας με το λάδι, βγάζουμε το κρέας σ’ ένα μπωλ.

Στο μεταξύ, έχουμε καθαρίσει και κόψει τα πράσα σε λωρίδες, τα έχουμε πλύνει καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Αφού βγάλουμε το κρέας μας από την κατσαρόλα, βάζουμε σ’ αυτήν τα πράσα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να «μαραθούν». 

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το κρέας μας και ένα ποτήρι νερό. 

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Σε μισή ώρα περίπου το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Μικρά μυστικά:
·         Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο μας χυμό λεμονιού
·         Συνοδεύετε με τυρί φέτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου