Για το
σιρόπι:
¾ φλυτζανιού ζάχαρη
¾ φλυτζανιού
νερό
Εκτέλεση:
Κόβουμε το
παντεσπάνι στη μέση.
Βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα το κάτω μέρος και βρέχουμε
ελαφρώς με σιρόπι.
Στρώνουμε
ομοιόμορφα την κρέμα, αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, αφού προηγουμένως το έχουμε ραντίσει ελαφρά με σιρόπι.
Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, αφού προηγουμένως το έχουμε ραντίσει ελαφρά με σιρόπι.
Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη, για να μην είναι πολύ καυτό.
Βγάζουμε το κωκ από το ψυγείο και ξεκινάμε να στρώνουμε το γλάσο από το κέντρο προς τα έξω.
Ξαναβάζουμε για άλλη μισή ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη, για να μην είναι πολύ καυτό.
Βγάζουμε το κωκ από το ψυγείο και ξεκινάμε να στρώνουμε το γλάσο από το κέντρο προς τα έξω.
Ξαναβάζουμε για άλλη μισή ώρα στο ψυγείο.
Κόβουμε σε
κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Οι δόσεις και οι ποσότητες είναι για 30άρι ταψί.
Οι δόσεις και οι ποσότητες είναι για 30άρι ταψί.
Μικρά μυστικά:
·
Εναλλακτικά
μπορούμε να βάλουμε λαδόκολλα στο ταψί που ετοιμάσαμε το παντεσπάνι και να
ετοιμάσουμε εκεί μέσα το γλυκό μας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα είμαστε σίγουροι ότι
το γλυκό μας όταν κρυώσει θα έχει ένα τέλειο σχήμα για να το κόψουμε και να το
σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου