Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κεφτέδες

Υλικά:
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 ξερό κρεμμύδι
½ φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτρια ώριμη ντομάτα
1 αυγό
Αλάτι – πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού σόδα
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 φλυτζανάκι του καφέ τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι σ’ ένα ευρύχωρο μπωλ. 
Προσθέτουμε μουσκεμένες και τριμμένες τις φέτες του ψωμιού, τη φρυγανιά, τον κιμά, αλάτι,
πιπέρι, τη σόδα, τον μαϊντανό, το αυγό, τριμμένη τη ντομάτα, το λάδι και ζυμώνουμε πολύ καλά για 3 έως 5 λεπτά.

Αφήνουμε 15 λεπτά τον κιμά μας να «ξεκουραστεί». 
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος που θέλουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Προαιρετικά, τοποθετούμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί, πριν σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά:
·         Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά μισό μισό (μοσχαρίσιο & χοιρινό)
·         Σκέτα ή με σάλτσα ντομάτας είναι το ίδιο υπέροχα
·         Με την ίδια συνταγή μπορούμε να κάνουμε καταπληκτικά κεφτεδάκια για τα παιδιά ή για μεζεδάκια








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου