Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κέικ μπανάνα - σοκολάτα

Υλικά:

1 ποτήρι του νερού μαργαρίνη (1 βιτάμ)
2 ποτήρια ζάχαρη
3 πολύ ώριμες μπανάνες
4 αυγά
1 1/3 ποτήρι γάλα
3 ½ ποτήρια νερού αλεύρι (1 φαρίνα που φουσκώνει)
1 μπέικιν (αν δεν χρησιμοποιήσουμε φαρίνα)
1 βανίλια
3 κουταλιές σούπας κακάο

Εκτέλεση:

Σ’ ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε πρώτα καλά με το μίξερ τις μπανάνες και μετά προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά και τη βανίλια.
Όταν ενωθούν όλα τα υλικά μας, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και μετά δυναμώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε το κακάο.
Εάν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, παραλείπουμε το μπέικιν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 – 35 λεπτά εάν χρησιμοποιήσουμε ταψί, ή για 45 -50 λεπτά εάν χρησιμοποιήσουμε φόρμα του κέικ.

Μικρά μυστικά:

·         Αντί για κακάο μπορούμε να βάλουμε 5 κουταλιές της σούπας τρούφα
·         Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε με ξηρούς καρπούς (χονδροκομμένα καρύδια, ασπρισμένα αμύγδαλα, ανάλατα φιστίκια Αιγίνης)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου