Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κοτόπουλο λεμονάτο

Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλο
½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Λεμόνι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει «χρώμα» για 5 έως 7 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε πιπέρι, ρίγανη κι 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι.
Ρίχνουμε αλάτι και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν «στεγνώσει».

Μικρά μυστικά:
·         Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πατάτες τηγανητές, πουρέ, ρύζι, χυλοπίτες ή πλιγούρι
·         Το ίδιο νόστιμες γίνονται και οι φτερούγες κοτόπουλου, εάν θέλουμε πιο οικονομική λύση
·         Όταν το τσιγαρίζουμε, μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα μανιτάρια
·         Χωριάτικη, πολίτικη σαλάτα, χόρτα βραστά ή φέτα ταιριάζουν πολύ για συνοδευτικά
·         Εάν θέλουμε πλούσια κρούστα, περνάμε το κοτόπουλο από αλεύρι πριν το τσιγαρίσουμε στο λάδι μας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου