Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πολίτικη σαλάτα

Υλικά:

1 λάχανο μικρό
3 καρότα
½ ματσάκι σέλινο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
Αλάτι - πιπέρι - ξύδι – λεμόνι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Σ’ ένα μεγάλο μπωλ κόβουμε όσο πιο ψιλό μπορούμε το λάχανο και στη συνέχεια το τρίβουμε με το χέρι να «μαραθεί». 

Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα καρότα, κόβουμε σε φέτες ή μικρούς κύβους τις πιπεριές μας και χοντροκομμένο το σέλινο. 
Τα προσθέτουμε όλα στο μπωλ με το λάχανο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά. 

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ελάχιστο πιπέρι, λίγο ξύδι, το χυμό 1 λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. 
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο.

Όταν σερβίρουμε προσθέτουμε αλάτι, ξύδι ή λεμόνι και λάδι ανάλογα με τα γούστα μας.

Η σαλάτα αυτή διατηρείτε για πολλές μέρες. 

Καλό είναι να ανακατεύουμε κατά διαστήματα τη σαλάτα που έχει απομείνει για την επόμενη φορά μέσα στο μπωλ μας.

Μικρά μυστικά:
·         Οι λάτρεις των πικάντικων και των καυτερών μπορούν να προσθέσουν μπούκοβο, ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουν τη σαλάτα τους






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου