5 – 6 μέτριες
ώριμες ντομάτες
4 - 5 αυγά
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη
1/3 φλυτζάνι
τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τις
ντομάτες μας και τις βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν με το λάδι, το
αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε συχνά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας.
Ανακατεύουμε συχνά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας.
Προσθέτουμε τα
αυγά κι ανακατεύουμε γρήγορα με αναδευτήρα ή κουτάλι.
Σε 2 λεπτά είναι έτοιμο
για σερβίρισμα!
Μικρά μυστικά:
·
Γίνεται
ακόμα πιο νόστιμη εάν προσθέσουμε τυρί φέτα. Στην περίπτωση της φέτας,
προσέχουμε το αλάτι!
·
Η
λέξη «στραπατσάδα» πιθανών προέρχεται από την ιταλική λέξη strapazzare που σημαίνει κακομεταχειρίζομαι,
κόβω μικρά κομματάκια. Γνωστή στα Επτάνησα και τη Βόρεια Ελλάδα. Με τη λέξη
«καγιανάς» συναντάμε την ίδια συνταγή σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Όπως και να ‘χει,
όλη η Ελλάδα υποκλίνεται στη νοστιμιά της!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου