Υλικά:
1 κιλό χόρτα
(αντίδια, βλήτα, ζοχοί, ραδίκια ήμερα, πικροράδικα)
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε προσεκτικά
τα χόρτα μας. Πλένουμε καλά 3 – 4 φορές με άφθονο νερό.
Βάζουμε μία
μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και λίγο αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει
το νερό, προσθέτουμε τα χόρτα μας και τα βράζουμε για 10 – 15 λεπτά, ενώ τα
γυρίζουμε 1 – 2 φορές.
Τα στραγγίζουμε
και σερβίρουμε την ποσότητα που θέλουμε, προσθέτοντας αλάτι, λεμόνι και
ελαιόλαδο
Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα
βάζουμε στο ψυγείο.
Μικρά μυστικά:
·
Συνοδεύουμε
κρέας, ψάρι, όσπρια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου