1 κιλό αρακάς
½ ματσάκι
φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μέτριες
ώριμες ντομάτες ή σάλτσα
Αλάτι – πιπέρι
Άνηθος
1 ½ φλυτζάνι
τσαγιού ελαιόλαδο
Προαιρετικά 2 καρότα, 1 πατάτα
Εκτέλεση:
Εάν έχουμε
πάρει φρέσκο αρακά, τον ξεσπυρίζουμε.
Τσιγαρίζουμε το
κρεμμυδάκι μας στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο κομμένο σε ροδέλες, την πατάτα κομμένη σε κύβους, τον
άνηθο και σωτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε
πιπέρι, την τριμμένη ντομάτα, 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40
λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το
αλάτι 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά. Είναι καλό να αφήσουμε το φαγητό μας
στην άκρη για άλλα 10 – 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά:
·
Προαιρετικά
μπορούμε να βάλουμε 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες και 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
·
Μπορούμε
να μη βάλουμε ντομάτα και να κάνουμε τον αρακά μας «άσπρο»
·
Εάν
θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό κρέατος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου