Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Γεμιστά




Υλικά:

10 πιπεριές για γέμισμα μέτριες
5 ντομάτες ώριμες για γέμισμα μέτριες
15 κουταλιές σούπας ρύζι γλασσέ
400 γρ κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
1 κρεμμύδι μεγάλο
Αλάτι – πιπέρι
Μαϊντανός
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ντομάτες μας. 

Μ’ ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τους σπόρους. Τις τοποθετούμε στο ταψί μας. 

Κόβουμε οριζόντια το πάνω μέρος κάθε ντομάτας και μ’ ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό της. Τις τοποθετούμε κι αυτές στο ταψί μας.

Μέσα σ’ ένα μεγάλο μπωλ τρίβουμε στον τρίφτη το υλικό που αφαιρέσαμε από τις ντομάτες
μας και στη συνέχεια τρίβουμε και το κρεμμύδι μας. 
Προσθέτουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πλυμένο το ρύζι μας.

Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας. 
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες αφήνοντας ένα δάχτυλο «αέρα» στο πάνω μέρος. Αυτό, επειδή το ρύζι μας θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο και δεν θέλουμε να «σφίξει» η γέμισή μας.

Τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί μας, αλατίζουμε ελαφρά από πάνω, συμπληρώνουμε μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο ακόμα, κι ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό.

Ψήνουμε στους 180ο C για μία ώρα περίπου. Στη μισή ώρα βγάζουμε το ταψί μας από τον φούρνο και γυρίζουμε τα γεμιστά μας για να ψηθούν καλά και από την άλλη πλευρά.

Μικρά μυστικά:
·         Συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή γιαούρτι παραδοσιακό
·         Είναι το ίδιο νόστιμα και κρύα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου