Υλικά:
1 κιλό ντομάτες
Αλάτι – πιπέρι
½ κουταλάκι
γλυκού ζάχαρη
1 κοφτό
κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
Μυρωδικά
(ρίγανη, μαϊντανό, δυόσμο)
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τις
ντομάτες μας και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα μυρωδικά που θα
επιλέξουμε για γεύση, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και το λάδι,
να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε
κατά διαστήματα και
συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να «τραβήξουν» όλα τα υγρά της
ντομάτας.
Εάν θέλουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας για να
χυλώσει πιο γρήγορα.
Μικρά μυστικά:
·
Εάν
θέλουμε να παρασκευάσουμε περισσότερη σάλτσα, πολλαπλασιάζουμε τις ποσότητες
·
Αυτοσχεδιάζουμε
με διάφορα μυρωδικά για να δώσουμε ιδιαίτερη γεύση και χαρακτήρα στη σάλτσα μας
·
Σε όσους
αρέσουν τα καυτερά μπορούν να προσθέσουν μπούκοβο ή πράσινη καυτερή πιπεριά
·
Συνοδεύει
τέλεια μακαρόνια, ρύζι, τηγανητές μελιτζάνες ή πιπεριές
·
Για
πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 1 σκελίδα σκόρδο και στο τέλος να
την αφαιρέσουμε από τη σάλτσα μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου