Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι
2 ποτήρια
κριθαράκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 – 3 ώριμες
ντομάτες
1 κουταλιά
σούπας πάστα ντομάτα
1 ½ - 2
φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του
γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι πάπρικα
γλυκιά
2 - 3 κόκκους μπαχάρι
2 - 3 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε
μικρές μερίδες το κρέας μας και το σωτάρουμε με το μισό λάδι.
Προσθέτουμε 2
ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Βγάζουμε το
κρέας από την κατσαρόλα, προσθέτουμε, το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζουμε πρώτα
το κρεμμύδι μας τριμμένο και μετά το κριθαράκι.
Βάζουμε όλα τα
υλικά μας στο ταψί, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την πάστα ντομάτας (αφού
τη διαλύσουμε σε νερό), 5 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
170ο C
για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε μία
ή δύο φορές το φαγητό μας.
Βγάζουμε το
ταψί μας από το φούρνο και αφήνουμε για 20 έως 30 λεπτά να φουσκώσει το
κριθαράκι πριν σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά:
·
Εναλλακτικά,
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάστρα ή σκεπαστό πυρέξ. Σ’ αυτή την περίπτωση
βάζουμε 3 ½ - 4 ποτήρια νερό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου