2 ποτήρια ρύζι
γλασσέ ή νυχάκι
2 φρέσκα
κρεμμυδάκια
1 ποτήρι
κρασιού ρετσίνα
1 φλυτζανάκι
καφέ κουκουνάρι
5 – 6 δαμάσκηνα
ξερά
1 φλυτζάνι
τσαγιού κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
Αλάτι – πιπέρι
1 φλυτζάνι
τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και
βράζουμε το ρύζι μας σε αλατισμένο νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και
στραγγίζουμε. Φροντίζουμε να μην έχει βράσει πολύ για να μη λαπαδιάσει.
Σε μια
κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μας.
Προσθέτουμε το
κουκουνάρι, τα κάστανα κομμένα στη μέση και τσιγαρίζουμε για λίγο.
Στη συνέχεια,
προσθέτουμε το βρασμένο και στραγγισμένο ρύζι, τα δαμάσκηνα, αλάτι, πιπέρι και «γυρίζουμε»
τα υλικά μας μια – δυο φορές.
Προσθέτουμε 1
φλυτζανάκι καφέ νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σβήνουμε με τη ρετσίνα.
Σκεπάζουμε την
κατσαρόλα μας με μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι της, και αφήνουμε για μισή
ώρα τουλάχιστον να «τραβήξουν» τα υγρά.
Σερβίρουμε σε
μεγάλο μπωλ ή δίπλα στο πιάτο σαν συνοδευτικό.
Μικρά μυστικά:
·
Γιορτινό
ρύζι που συνοδεύει το κρέας ή τα πουλερικά μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου