500 γραμ.
καταΐφι
1 φλυτζάνι
τσαγιού καρυδόψυχα χοντροκοπανισμένη
1 κουταλιά
σούπας κανέλα
½ φλυτζάνι
τσαγιού σπορέλαιο
½ φλυτζάνι τσαγιού
βούτυρο
Για το
σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια
ζάχαρη
1 ξυλάκι
κανέλλας
1 φέτα λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια
κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφήνουμε να
κρυώσει καλά.
Σ’ ένα
κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το
βούτυρο. Προσέχουμε να μην κάψει.
βούτυρο. Προσέχουμε να μην κάψει.
Καθαρίζουμε καλά την καρυδόψυχα από τα τσόφλια και φροντίζουμε να είναι χοντροκοπανισμένη.
Σ’ ένα μπωλ, ανακατεύουμε
την καρυδόψυχα με την κανέλα.
Σ’ ένα ταψί
απλώνουμε το καταΐφι και το τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να
«ξεκομπιάσει».
Βουτυρώνουμε ελαφρά και τρίβουμε με τα χέρια να πάει παντού το
βούτυρο.
Παίρνουμε μια
λωρίδα από το καταΐφι, βάζουμε μια κουταλιά καρύδι και τυλίγουμε απαλά. Τοποθετούμε
σε λαδωμένο ταψάκι.
Συνεχίζουμε μέχρι
να γεμίσουμε το ταψί μας.
Ρίχνουμε μία
κουταλιά από το λιωμένο βούτυρο που έχουμε ετοιμάσει, σε κάθε κομμάτι.
Το μισό κιλό καταΐφι
γεμίζει ένα ταψί 30άρι.
Ψήνουμε σε
φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180ο C για 20 – 25 λεπτά.
Βγάζουμε το
ταψί μας από το φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να
κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά:
·
Προσέχουμε
όταν τυλίγουμε να μη σφίγγουμε το καταΐφι μας, επειδή στο ψήσιμο θα μας «πετρώσει»
και δεν θα σιροπιαστεί καλά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου