Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Χοιρινό με μανιτάρια

Υλικά:

2 κιλά χοιρινό κομμάτι
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ολόκληρα
2 κουταλιές σούπας μέλι (βελανιδιάς ή θυμαρίσιο)
2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο
3 κουταλιές κορν φλάουρ
Αλάτι – πιπέρι                                                             
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Διαλέγουμε κομμάτι από το μπροστινό μπούτι (είναι πιο μαλακό).

Απλώνουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε το κρέας και μ’ ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε 5 – 6 τρυπούλες και βάζουμε αλατοπίπερο. 
Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι την επιφάνεια, το αλείφουμε με το μέλι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τυλίγουμε καλά με τη λαδόκολλα και το αφήνουμε για 3 ώρες να μαριναριστεί.

Βάζουμε το κρέας μας όπως είναι με τη λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και ψήνουμε σε φούρνο που
έχουμε προθερμάνει στους 160ο C για 3 ώρες. 

Αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα μέσα στο ταψί και σ’ ένα μπωλάκι μαζεύουμε όσο ζουμάκι έχει.

Αφήνουμε το κρέας μας να κρυώσει λίγο για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε φέτες και να μη σκορπίσει.

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε το λάδι μας στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 φλυτζανάκι καφέ νερό. 
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν πάλι με το λαδάκι.

Φροντίζουμε να έχουμε 2 φλυτζάνια τσαγιού ζωμό από το κρέας μας. Εάν από το ταψί μας δεν έχουμε τόσο, συμπληρώνουμε με νερό.

Αφού κρατήσουμε ½ φλυτζάνι από το ζωμό, το υπόλοιπο το ρίχνουμε στα μανιτάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ στο ½ φλυτζάνι του ζωμού μας. Φροντίζουμε να είναι κρύος. 
Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.

Έχουμε κόψει το κρέας μας σε φέτες και το τοποθετούμε σε πιατέλα. 
Γαρνίρουμε γύρω από το κρέας τα μανιτάρια με τη σάλτσα.

Μικρά μυστικά:
·         Μπορούμε να γαρνίρουμε το πιάτο μας με ρύζι ή πουρέ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου