Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά:
5 – 6 κολοκυθάκια μικρά με τον ανθό
5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου μισή φαρίνα)
Αλάτι – πιπέρι
Άνηθος – μαϊντανός
½ φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί ή φέτα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και τρίβουμε σ’ ένα βαθύ μπωλ από τη χοντρή μεριά του τρίφτη τα κολοκυθάκια.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τους ανθούς, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τα προσθέτουμε κι αυτά στο μπωλ μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα και ανακατεύουμε.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός που να «στέκεται»
στο κουτάλι. Εάν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, θα πρέπει να προσθέσουμε και ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν.

Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας να κάψει σε μέτρια φωτιά. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιές από το υλικό μας και γυρίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας 2 – 3 φορές μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε 3 έως 4 λεπτά είναι έτοιμοι.

Μικρά μυστικά:
·         Είναι τέλειο συνοδευτικό για ουζάκι ή μπύρα
·         Μπορούμε να τους σερβίρουμε με σως γιαουρτιού ή τζατζίκι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου