Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ρεβανί Βεροίας

 
Υλικά:
1 μεγάλο κεσεδάκι παραδοσιακό γιαούρτι (χωρίς την πέτσα)
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
5 αυγά
1 ½ ποτήρι νερού σιμιγδάλι χονδρό
2 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού σόδα

Για το σιρόπι:
6 ποτήρια νερού ζάχαρη
6 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Βάζουμε το σιρόπι μας να βράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά 5 λεπτά αφού αρχίσει ο βρασμός.

Σ’ ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τη βανίλια και τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει για 30 έως  35 λεπτά στους 180ο C.

Στη συνέχεια βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο, κόβουμε τα κομμάτια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και σιροπιάζουμε.

Το γλυκό μας ζεστό, το σιρόπι μας κρύο.

Μικρά μυστικά:
·         Ρεβανί Βεροίας, το θεϊκό! Στην πόλη υπάρχει ακόμα το μαγαζί «Χοχλιούρου» που είναι ονομαστό παντού. Εάν επισκεφθείς την πόλη, πρέπει να φύγεις και μ’ ένα κιλό από αυτό το ρεβανί! Φήμες λένε ότι οι πρώτοι μάστορες του πασίγνωστου γλυκού δεν παντρεύονταν για να μη διαρρεύσει η μυστική συνταγή τους. Κάτι τέτοιο δεν αληθεύει, αφού σήμερα η επιχείρηση έχει περάσει στα χέρια δεύτερης γενιάς
·         Γίνεται ακόμα καλύτερο εάν συνοδευτεί με παγωτό
·         Προτιμήστε να το σερβίρετε τη δεύτερη μέρα για να φουσκώσει το σιμιγδάλι
·         Είναι προτιμότερο να συντηρηθεί στο ψυγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου