½ κιλό πράσα
150 γραμ. τυρί
φέτα
Αλάτι – πιπέρι
½ φλυτζάνι του
τσαγιού ελαιόλαδο
Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια
τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό όσο
χρειαστεί για να ζυμώσουμε
1 αυγό
1 φλυτζανάκι
του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και
ψιλοκόβουμε τα πράσα. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Τα τσιγαρίζουμε
στο λάδι και αφού μαραθούν τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι,
πιπέρι και τη φέτα μας τριμμένη με το χέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε
στην
άκρη.
Ετοιμάζουμε τη
ζύμη και «ανοίγουμε» το πρώτο φύλλο.
Λαδώνουμε το
ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο μας.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση και τη στρώνουμε
ομοιόμορφα.
Συνεχίζουμε με
το δεύτερο φύλλο, το στρώνουμε προσεκτικά πάνω από τη γέμιση και φροντίζουμε να
σκεπάσει καλά το ταψί μας.
Με τα δάχτυλα ενώνουμε τη ζύμη γύρω γύρω στο ταψί
μας.
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 έως 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια
που ψήνετε η πίτα μας, δεν ανοίγουμε το φούρνο. Μόνο στα τελευταία 5 λεπτά
μπορούμε να ελέγξουμε εάν έχει ψηθεί καλά και από την κάτω μεριά και μετά τη
βγάζουμε από τον φούρνο.
Μικρά μυστικά:
·
Μπορούμε
να κάνουμε την πίτα μας και σκέτη, χωρίς αυγά και τυρί (νηστίσιμη)
·
Με
αυτή τη ζύμη η πίτα μας παραμένει αφράτη και «τριφτή» για 2 – 3 μέρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου