Υλικά:
1 φραντζόλα
ψωμί μπαγιάτικη
5 αυγά
1 φλυτζανάκι
του καφέ γάλα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το
ψωμί μας σε φέτες. Προτιμούμε τη φόρμα του
μισού κιλού.
Σ’ ένα μπωλ
χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα κι ελάχιστο αλάτι.
Βάζουμε στο
τηγάνι μας το λάδι να κάψει. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού στο αυγό και
τηγανίζουμε από τη μία και την άλλη πλευρά όσο να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Μικρά μυστικά:
·
Προτιμάμε
να τις σερβίρουμε ζεστές
·
Είναι
το ίδιο καλές με ζάχαρη, μέλι, μαρμελάδα ή με συνοδεία τυριών (φέτα, κασέρι,
κλπ)
·
Η
μόδα τις θέλει με την ονομασία «γαλλικό τοστ», αλλά εμείς στα παιδικά μας
χρόνια μεγαλώσαμε με Αυγοφέτες!!! Καλή σας όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου