Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαντί

Υλικά:
Φασολάδα
Αλάτι - πιπέρι


Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να ζυμώσουμε
1 αυγό
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τα φασόλια μας με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το ζουμί σ’ ένα μπωλ στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη και «ανοίγουμε» το πρώτο φύλλο. 

Φροντίζουμε να είναι πιο παχύ από αυτό που κάνουμε για την πίτα και πάνω κάτω 25 έως
30 εκατοστά μεγάλο.
Το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες, περίπου 8 – 10 εκατοστά την κάθε μία.

Τοποθετούμε φασόλια κατά μήκος της κάθε λωρίδας. 
Διπλώνουμε ελαφρά το φύλλο και πιέζουμε με τα δάχτυλα ώστε να σχηματιστεί φιογκάκι. 
Τα φασόλια μας φαίνονται, δεν τα καλύπτουμε τελείως.

Τοποθετούμε με προσοχή στο ταψί μας, που προηγουμένως έχουμε λαδώσει. 
Εάν είναι στρόγγυλο, κυκλικά. Εάν είναι τετράγωνο ή μακρόστενο, στη σειρά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 έως 40 λεπτά.

Μόλις ψηθεί και το βγάλουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με το ζουμί που φυλάξαμε στο μπωλ. Αν το ζουμί είναι πολύ, δεν το χρησιμοποιούμε όλο. 
Το φαγητό ζεστό, το ζουμί κρύο.

Μικρά μυστικά:
·         Μια διαφορετική και γευστική λύση όταν μας περισσεύει φασολάδα
·         Η ποσότητα της φασολάδας είναι ανάλογα με το πόση έχουμε, ή με το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε
·         Αυτή είναι μία από τις εκδοχές του φαγητού. Σε πολλές περιοχές το κάνουν και με κιμά. Τον ετοιμάζουμε όπως κάνουμε για τα μακαρόνια, αλλά με λιγότερη σάλτσα και πιο στεγνό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου