Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Γαύρος μαρινάτος

Υλικά:
1 κιλό γαύρο ψιλό
4 – 5 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανάκι του καφέ χοντρό αλάτι
1 μπουκάλι ξύδι (περίπου 400 ml)
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στραγγίζουμε το γαύρο.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε σε κομματάκια το σκόρδο.

Ανοίγουμε το γαύρο στη μέση και αφαιρούμε με προσοχή το κόκκαλο.
Συνήθως δε χρειαζόμαστε μαχαίρι γι’ αυτή τη δουλειά, το κάνουμε με το χέρι.


Τοποθετούμε το γαύρο με τη σειρά σ’ ένα σκεύος που κλείνει καλά με καπάκι.
Σε κάθε στρώση που τελειώνουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και κομματάκια σκόρδου. Φροντίζουμε να πάνε παντού.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο γαύρος. Ρίχνουμε πάνω από την τελευταία στρώση αλάτι και σκόρδο. 
«Λούζουμε» τον γαύρο μας με το ξύδι. 
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε μέχρι να σκεπαστεί με ξύδι.
Προσθέτουμε ελάχιστο λάδι, όσο θα βάζαμε σε μια μικρή σαλάτα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 – 5 μέρες.

Όταν τον σερβίρουμε, προσθέτουμε ξύδι και λάδι στο πιάτο μας. 
Εάν μας αρέσει, μπορούμε να συμπληρώσουμε κι άλλο σκόρδο.

Μικρά μυστικά:
·         Προσέχουμε την ποιότητα των ψαριών που αγοράζουμε. Εάν τα πατήσουμε με το δάχτυλο και κάνουν λακκούβα, δεν είναι φρέσκα. Άλλο σημάδι για την ποιότητά τους είναι τα μάτια τους, αλλά γι’ αυτό οι επιτήδειοι έχουν βρει τρόπο να μας ξεγελάνε. Πάντως, το καθαρό και γυαλιστερό μάτι στο ψάρι είναι σημάδι φρεσκάδας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου