1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 αγγούρι
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι – πιπέρι
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Άνηθος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ το γιαούρτι.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι από τη μεριά με τα χοντρά δόντια. Στραγγίζουμε από τα υγρά που θα βγάλει και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, αλάτι, λίγο πιπέρι, το σκόρδο τριμμένο
στον λεπτό τρίφτη και άνηθο (εάν είναι στις προτιμήσεις μας).
Ανακατεύουμε ελαφρά με μεγάλο κουτάλι ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσουν τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι από τη μεριά με τα χοντρά δόντια. Στραγγίζουμε από τα υγρά που θα βγάλει και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, αλάτι, λίγο πιπέρι, το σκόρδο τριμμένο
στον λεπτό τρίφτη και άνηθο (εάν είναι στις προτιμήσεις μας).
Ανακατεύουμε ελαφρά με μεγάλο κουτάλι ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσουν τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά:
·
Προτιμούμε αγνό παραδοσιακό στραγγιστό γιαούρτι
και αγγουράκια εποχής. Δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα στη γεύση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου