Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ρυζόγαλο

Υλικά:
1 ποτήρι του νερού ρύζι γλασσέ
1 λίτρο γάλα πλήρες φρέσκο
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι
Κανέλλα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το ρύζι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και λίγο αλάτι να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να «φουσκώσει» το ρύζι μας και να σωθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του νερού. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συχνά για να μην «κολλήσει». Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Το ρυζόγαλό μας σιγά σιγά θα αρχίσει να «χυλώνει». Τότε, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ελάχιστο κρύο νερό και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Σε 5 λεπτά το ρυζόγαλό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε στα μπωλάκια μας και να το πασπαλίσουμε με κανέλλα.

Μικρά μυστικά:
·         Όταν το ετοίμαζε η γιαγιά μου, μ’ ένα μαγικό δικό της τρόπο, δε χρησιμοποιούσε κορν φλάουρ. Παρ’ όλα αυτά, το ρυζόγαλο είχε «δέσει» για τα καλά! Ίσως να έπαιζε ρόλο το γάλα που χρησιμοποιούσε. Τον καιρό εκείνο, οι γαλατάδες έκαναν διανομή με τις καρδάρες από σπίτι σε σπίτι και το γάλα είχε όλη του την κρέμα
·         Δοκιμάστε το σκέτο ή με επικάλυψη μαρμελάδας ροδιού! Γεύση αξεπέραστη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου