Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αυγολέμονο


Υλικά:

2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Στύβουμε τα λεμόνια μας. 

Σ’ ένα καθαρό μπωλ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Μ’ ένα πιρούνι χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. 

Προσθέτουμε τους κρόκους ενώ συνεχίζουμε να «χτυπάμε» μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας. 

Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και στο τέλος μερικές κουτάλες ζωμό από το φαγητό μας, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό μας και ανακατεύουμε ελαφρά για 1 λεπτό. 
Αφήνουμε τη σούπα μας για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά:
·         Όσο πιο φρέσκα είναι τα αυγά μας, τόσο καλύτερο γίνεται και το αυγολέμονο

·         Το μυστικό είναι να χτυπήσουμε καλά τα ασπράδια 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου