Υλικά:
½ πακέτο μακαρόνια
πέννες ή στριφτάρια
1 φλυτζάνι
τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο
½ φλυτζάνι
τσαγιού πίκλες αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες
2 κόκκινες
πιπεριές ψημένες, κομμένες σε κομμάτια
3 κουταλιές
σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη
πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
Αλάτι – πιπέρι
Ελάχιστο
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι ή μαγιονέζα
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι ή μαγιονέζα
1 κουταλιά
σούπας μουστάρδα γλυκιά
2 κουταλιές
σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές
σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα
μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε καλά.
Σ’ ένα μπωλάκι
βάζουμε το γιαούρτι (ή τη μαγιονέζα), τη μουστάρδα, το κέτσαπ και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Σ’ ένα μεγάλο
μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά, τα βρασμένα μακαρόνια, αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε
ελάχιστο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
Περιχύνουμε με
το μίγμα της μουστάρδας που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε το
μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
Μικρά μυστικά:
·
Είναι
εξαιρετική σαλάτα, δροσερή και νόστιμη. Μπορεί να συνοδέψει κοτόπουλο, ψημένα
κρεατικά ή να καταναλωθεί μόνη της ως γεύμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου