Υλικά:
2 - 3 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο
5 – 6 κουτ.
σούπας καλαμπόκι ψιλό
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την
κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτιά με όλα τα υλικά μαζί.
Σκεπάζουμε με
το καπάκι.
Εφαρμόζουμε καλά
μια πετσέτα και πιάνουμε από τα χερούλια (φωτογραφία 2)
Όταν ο πάτος της
κατσαρόλας μας ζεσταθεί αρκετά, ανασηκώνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και
ανακουνάμε τα υλικά.
Επαναλαμβάνουμε
αρκετές φορές ακόμα την ίδια διαδικασία, όσο θα ακούμε το καλαμπόκι μας να «σκάει».
ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν
ανοίγουμε το καπάκι για 2 λεπτά από την ώρα που κατεβάζουμε από τη φωτιά
Μικρά μυστικά:
·
Αλάτι
βάζουμε τόσο όσο αλμυρές θέλουμε τις παπαδούλες μας
·
Γίνονται
εύκολα, είναι πάντα φρέσκιες και χωρίς συντηρητικά
·
Στα
παιδικά μου χρόνια, ο κυρ-Μιχάλης είχε μια μηχανή που έκανε καθημερινά φρέσκο
ποπ-κορν. Τα χρόνια εκείνα όλοι τις λέγαμε «παπαδούλες», ίσως από τον ήχο που
κάνει το καλαμπόκι όταν «σκάει»
3 |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου