Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μοσχαράκι φρικασέ


Υλικά:
1 ½ κιλό μοσχαράκι
2 ρίζες μαρούλι για φαγητό
½ κιλό αντίδια
200 γραμμ. σπανάκι
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ξερά κρεμμύδια
Άνηθος
1 ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Αυγολέμονο:
2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε με το 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο. 

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά. 

Όταν το κρέας μας έχει μείνει μόνο με το λαδάκι του, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε σ’ ένα μπωλ.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μαρούλια, τα αντίδια, το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τον άνηθο.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά). 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κομμένο μαρούλι, τα αντίδια, το σπανάκι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να «μαραθούν» τα υλικά μας. 
Μετά, προσθέτουμε το κρέας, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 έως 35 λεπτά. 

Περίπου 10 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι.

Αυγολέμονο: Στύβουμε τα λεμόνια μας. 

Σ’ ένα καθαρό μπωλ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. 

Μ’ ένα πιρούνι χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. 

Προσθέτουμε τους κρόκους ενώ συνεχίζουμε να «χτυπάμε» μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας. 

Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και στο τέλος μερικές κουτάλες ζωμό από το φαγητό μας, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με το φρικασέ μας και ανακατεύουμε ελαφρά για 1 λεπτό. 

Αφήνουμε τη σούπα μας για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά:
·         Για να μαλακώσει καλά το μοσχαράκι, την ώρα που το τσιγαρίζουμε, ρίχνουμε 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
·         Φροντίζουμε να ζεματίσουμε το σπανάκι μας ή να το τρίψουμε με λίγο αλάτι και να το ξεπλύνουμε στο τρυπητό










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου