Υλικά:
1 ποτήρι φακές
(ψιλές)
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα
σκόρδο (ολόκληρο)
2 μέτρια καρότα
1 πιπεριά
Φλωρίνης
1 πιπεριά
πράσινη
1 μικρό ξερό
κρεμμύδι
2 φρέσκα
κρεμμυδάκια
1 ντομάτα
1 κουταλάκι
γλυκού πάπρικα
Μαϊντανός,
άνηθος, ρίγανη
Χυμός ½ λεμονιού
1 – 2 κουταλιές
ξύδι από κρασί
Αλάτι - πιπέρι
1 φλυτζανάκι
του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε,
πλένουμε και βράζουμε τις φακές με το δαφνόφυλλο και το σκόρδο.
Πετάμε το πρώτο
νερό (τις βράζουμε όπως και στο φαγητό).
Λίγο πριν τις κατεβάσουμε προσθέτουμε
λίγο αλάτι.
Οι φακές μας να είναι βρασμένες, αλλά όχι χυλωμένες.
Καθαρίζουμε και
τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα, κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πιπεριές και τη
ντομάτα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε απαλά
και καλά με το κουτάλι.
Αφήνουμε τη σαλάτα μας για μια ώρα τουλάχιστον, ώστε να
«δέσουν» οι γεύσεις.
Σερβίρουμε με
το μπωλ ή σε πιάτο σαλάτας.
Μικρά μυστικά:
·
Προαιρετικά
μπορούμε να προσθέσουμε ελιές (φέτες)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου