Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ρολό με μαρμελάδα

Υλικά:
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι αλεύρι
1 βανίλια
1 μπέικιν
3 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. 
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν. 

Χτυπάμε τα υλικά μας για 3 λεπτά και προσθέτουμε το νερό.

Σ’ ένα ταψί κουζίνας μεγάλο στρώνουμε λαδόκολλα για να ξεκολλήσει εύκολα το παντεσπάνι
μας, χωρίς να σπάσει.

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα και στρώνουμε το υλικό να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 – 12 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για λίγο να γίνει χλυαρό.

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάμε προσεκτικά το παντεσπάνι μας. 
Στρώνουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας σε όλη την επιφάνεια εκτός από τη μία στενή πλευρά. 
Εκεί θα φτάσει η μαρμελάδα όταν τυλίγουμε το ρολό μας.

Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό μέσα στη λαδόκολλα (βλ. φωτο) και αφήνουμε να κρυώσει.

Ξετυλίγουμε και τοποθετούμε με προσοχή σε πιατέλα. 
Πασπαλίζουμε με αρκετή άχνη ζάχαρη.

Μικρά μυστικά:
·         Μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές κακάο για να κάνουμε το παντεσπάνι μας σκούρο
·         Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή οποιοδήποτε λικέρ για να δώσουμε άρωμα και γεύση
·         Αντί για μαρμελάδα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαντιγί στο εσωτερικό, αλλά και για επικάλυψη. Στολίζουμε την επιφάνεια όπως θέλουμε (με ξηρούς καρπούς, κομμάτια φρούτων, τρούφα, νιφάδες σοκολάτας)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου