Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Βασιλόπιτα

Υλικά:
1 ποτήρι βούτυρο (μαργαρίνη)
1 ποτήρια ζάχαρη
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
½ φλυτζανάκι του καφέ λικέρ (ρόδι)
½ φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψυχα
½ φλυτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψυχα
½ φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
2 βανίλιες
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Άχνη ζάχαρη
Νόμισμα
Αριθμοί της χρονιάς

Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, το χυμό, το λικέρ και ανακατεύουμε σε
χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε τη σόδα στο αλεύρι και το ρίχνουμε στο μπωλ. 
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Στο τέλος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας. Αδειάζουμε το μίγμα της βασιλόπιτας και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170ο C για 1 ώρα.

Χρησιμοποιούμε 30άρι ταψί.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. 

Βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα, τοποθετούμε επάνω τους αριθμούς και πασπαλίζουμε με αρκετή άχνη ζάχαρη.


Μικρά μυστικά:
·         Ζωγραφίζουμε τους αριθμούς της χρονιάς σ’ ένα απλό χαρτί. Τους κόβουμε έναν – έναν. Τους τοποθετούμε πάνω στη βασιλόπιτα και πασπαλίζουμε με όση άχνη θέλουμε
·         Χρησιμοποιούμε όποια γεύση λικέρ θέλουμε, κατά προτίμηση σπιτικό
·         Αντί για λικέρ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονιάκ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου