4 – 5 μέτριες
πατάτες
1 μέτριο ξερό
κρεμμύδι
2 φρέσκα
κρεμμυδάκια
3 κουταλιές
σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές
σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά
μουστάρδα
3 κουταλιές
σούπας ελαιόλαδο
Κάπαρη
Χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις
πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Δοκιμάζουμε με το πιρούνι μας εάν
έβρασαν καλά.
Στραγγίζουμε, τις βάζουμε σ’ ένα μπωλ, τις κόβουμε σε ακανόνιστα
κομμάτια με το πιρούνι μας, αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το χυμό
λεμονιού.
Σ’ ένα μπωλάκι
ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
μας, τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
Σερβίρουμε στο
πιάτο μας, προσθέτουμε μερικές κουταλιές σως γιαουρτιού και μερικούς καρπούς
κάπαρης.
Μικρά μυστικά:
·
Εάν
μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με τις γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε 1 βρασμένο
σφιχτό αυγό σε κομματάκια
·
Μπορούμε
να προσθέσουμε ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου