Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά:
4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο (ή 4 μπούτια χωρίς πέτσα)
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 συσκευασία χυμό ντομάτας (500 γραμ.)
Αλάτι - πιπέρι
¾ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές μας. Στο ταψί μας τοποθετούμε λαδόκολλα και τις πιπεριές μας στη σειρά.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180ο C για 20 έως 25 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε τις πιπεριές σε σακούλα, κλείνουμε τη σακούλα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν. 
Με αυτό τον τρόπο ξεφλουδίζονται πανεύκολα!

Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές μας και τις βάζουμε σε σκεύος στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και το φιλέτο κοτόπουλο. Το γυρίζουμε μια – δυο φορές στο λάδι, «ίσα να το τρομάξουμε»!

Προσθέτουμε πιπέρι, την πάπρικα, το χυμό ντομάτας, λιγότερο από ½ φλυτζάνι τσαγιού νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι, τις πιπεριές με το ζουμάκι που έχουν βγάλει και αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά.

Συνοδεύουμε το πιάτο μας με ρύζι, πουρέ ή τηγανητές πατάτες.

Μικρά μυστικά:
·         Η συνταγή κανονικά είναι με φιλέτο. Όταν όμως, χρησιμοποιούμε μπούτια κοτόπουλο, τα κρατάμε λίγο περισσότερο στο λάδι για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα βγάλουν αίμα στο βράσιμο












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου