Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ροξάκια

Υλικά:

1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
1 βανίλια
1 μπέικιν
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κομματάκι μαγιά
Αλεύρι

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ½ ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό και βράζουμε το σιρόπι μας. Όταν βράσει καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπωλ που θα ετοιμάσουμε τη ζύμη μας, βάζουμε το γάλα χλυαρό, τη μαγιά (ένα κομματάκι όσο το σπιρτόκουτο) και τη λιώνουμε καλά.
Προσθέτουμε το  λάδι, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα
υλικά μας.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να σιγουρευτούμε ότι η ζύμη μας είναι σταθερή, αλλά όχι πολύ σφιχτή.

Χωρίζουμε τα 2/5 σ’ ένα πιο μικρό μπωλ, προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Καλό είναι να χωρίσουμε το μίγμα μας προτού βάλουμε όλο το αλεύρι που χρειάζεται η ζύμη μας, επειδή όταν προσθέσουμε το κακάο, θα σφίξει λίγο ακόμη.

Λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια εργασίας μας και «ανοίγουμε» σε στενόμακρο χοντρό φύλλο ένα μέρος από τη ζύμη μας. 
Στη συνέχεια, παίρνουμε λίγη από τη ζύμη με το κακάο και την πλάθουμε σαν μπαστουνάκι. Τοποθετούμε το μπαστουνάκι μας στην άκρη του φύλλου που ανοίξαμε και τυλίγουμε. Κόβουμε με το μαχαίρι σε ροδέλες και μετά τις πατάμε με το χέρι για να πάρουν κυκλικό σχήμα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
(Φωτογραφίες στο τέλος της συνταγής)

Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας και βάζουμε στη σειρά τα ροξάκια μας. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.

Αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι μας και τα μουσκεύουμε καλά για  1 – 2 λεπτά με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Τα τοποθετούμε σε βαθύ μπωλ ή σκεύος αποθήκευσης τροφίμων με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας.

Μικρά μυστικά:
·         Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μίγμα με το κακάο λίγη ψιλοκομμένη καρυδόψυχα
·         Όταν σιροπιάζουμε το σιρόπι μας κρύο, τα ροξάκια ζεστά μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου