1 ποτήρι χυμό
πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι
ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του
γλυκού κανέλλα
3 ποτήρια
αλεύρι που φουσκώνει
1 κουταλάκι
γλυκού σόδα
1 ποτήρι
σταφίδες
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σ’ ένα
μεγάλο μπωλ το λάδι, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Στύβουμε
πορτοκάλια μέχρι να συμπληρώσουμε 1 ποτήρι χυμό. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο
χυμό του πορτοκαλιού και φροντίζουμε αυτό να το κάνουμε πάνω από το μπωλ με τα
υπόλοιπα υλικά, επειδή η σόδα θα φουσκώσει και θα χυθεί ο χυμός μας.
Προσθέτουμε το
μίγμα χυμού και σόδας μέσα στα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε με το
μίξερ για 2-3 λεπτά.
μίξερ για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή
ταχύτητα.
Στο τέλος
προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Δόση για ταψί
στρόγγυλο 38άρι. Αν η ζύμη μας είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας
νερό.
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.
Μικρά μυστικά:
·
Προτιμώ
το ελαιόλαδο
·
Βοηθάει
πολύ να στρώσουμε το ταψί μας με λαδόκολλα
·
Η φανουρόπιτα
μπορεί να γίνει και με 9 υλικά. Σ’ αυτή την περίπτωση, μπορούμε να
συμπληρώσουμε 1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα και λίγα κομμάτια γαρύφαλλο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου