Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φανουρόπιτα

Υλικά:

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 ποτήρι σταφίδες

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σ’ ένα μεγάλο μπωλ το λάδι, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Στύβουμε πορτοκάλια μέχρι να συμπληρώσουμε 1 ποτήρι χυμό. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού και φροντίζουμε αυτό να το κάνουμε πάνω από το μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά, επειδή η σόδα θα φουσκώσει και θα χυθεί ο χυμός μας.

Προσθέτουμε το μίγμα χυμού και σόδας μέσα στα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε με το
μίξερ για 2-3 λεπτά. 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Δόση για ταψί στρόγγυλο 38άρι. Αν η ζύμη μας είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.

Μικρά μυστικά:
·         Προτιμώ το ελαιόλαδο
·         Βοηθάει πολύ να στρώσουμε το ταψί μας με λαδόκολλα

·         Η φανουρόπιτα μπορεί να γίνει και με 9 υλικά. Σ’ αυτή την περίπτωση, μπορούμε να συμπληρώσουμε 1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα και λίγα κομμάτια γαρύφαλλο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου