Υλικά:
½ κιλό συκώτι
μοσχαρίσιο
1 κιλό ξερά
κρεμμυδάκια
2 – 3 φύλλα
δάφνη
4 – 5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι
κοφτό πάπρικα γλυκιά
2 – 3 ώριμες
ντομάτες ή σάλτσα
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το
συκώτι σε κομμάτια (όσο το σπιρτίκουτο) και το τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι. Το βγάζουμε
από την κατσαρόλα σ’ ένα πιάτο.
Καθαρίζουμε και
κόβουμε σε φέτες τα κρεμμυδάκια μας. Εάν είναι τα μικρά (ειδικά για στιφάδο),
μπορούμε να τα βάλουμε ολόκληρα.
Προσθέτουμε το
επιπλέον λάδι σ’ αυτό της κατσαρόλας μας και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Όταν μαραθούν,
προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, την πάπρικα, τη σάλτσα, πιπέρι, το
συκώτι που τσιγαρίσαμε κι 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
Βράζουμε σε
μέτρια φωτιά για 25 – 30 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει
το κρεμμύδι. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι.
Μικρά μυστικά:
·
Εναλλακτικά,
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικά κρεμμύδια, αρκεί να τα κόψουμε σε λεπτές
φέτες
·
Κλαίμε
λιγότερο όταν καθαρίζουμε τα κρεμμύδια μέσα σε νερό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου