Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαρμελάδα Ροδάκινο

Υλικά:
3 κιλά ροδάκινα
3 κιλά ζάχαρη
1 βανίλια
½ κουταλάκι γλυκού ξινό
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ροδάκινα. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το φρούτο. 

Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια. 

Όταν η μαρμελάδα μας «δέσει» προσθέτουμε τη βανίλια, το ξινό και τη γλυκόζη. Σε 5 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να κρυώσει καλά πριν τη βάλουμε στα βάζα.

Μικρά μυστικά:
·         Η αναλογία είναι 1 προς 1 (1 κ. φρούτο – 1 κ. ζάχαρη). Εάν δεν την τηρήσετε, θα πάρετε λιγότερη ποσότητα μαρμελάδας, επειδή θα εξατμιστούν τα υγρά μέχρι να φτάσει στο σημείο να «δέσει»
·         Εάν δεν μας αρέσουν τα κομματάκια φρούτου στη μαρμελάδα μας και θέλουμε ομοιογένεια στο μείγμα, τότε ξεκινάμε την προετοιμασία του φρούτου μας από τον τρίφτη ή το moulty. Στη μία περίπτωση θα νιώθουμε και μικρά κομματάκια φρούτου, στη δεύτερη θα έχουμε τη μαρμελάδα μας σε μορφή χυλού, όπως τη γνωρίζουμε και στο εμπόριο
·         Τέλεια πρόταση για πρωινό, σε παγωτά, με γιαούρτι, σε τάρτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου