Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαρμελάδα Bερίκοκο

 Υλικά:
3 κιλά βερύκοκα
3 κιλά ζάχαρη
1 βανίλια
½ κουταλάκι γλυκού ξινό
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, αφαιρούμε τη φλούδα με μαχαίρι, τα χωρίζουμε στη μέση και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. 
Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν. Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια. 
Όταν η μαρμελάδα μας «δέσει» προσθέτουμε τη βανίλια, το ξινό και τη γλυκόζη. Σε 5 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να κρυώσει καλά πριν τη βάλουμε στα βάζα.

Μικρά μυστικά:
·         Η αναλογία είναι 1 προς 1 (1 κ. φρούτο – 1 κ. ζάχαρη). Εάν δεν την τηρήσετε, θα πάρετε λιγότερη ποσότητα μαρμελάδας, επειδή θα εξατμιστούν τα υγρά μέχρι να φτάσει στο σημείο να «δέσει»
·         Τέλεια πρόταση για πρωινό, σε παγωτά, με γιαούρτι, σε τάρτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου